Tips til din efterårsferie

Vil du gerne ud og opleve noget i efterårsferien? Her er nogle bud på grønne aktiviteter og oplevelser i hele Danmark.
(Opdateres løbene)

Tag på Sanketur (Pluk selv)

havtorn2

Der er  masser af muligheder for selv pluk af frugt og grønt. Tag familien og vennerne under armen, og pluk til dejlig mad i kan lave i fællesskab. Læs her hvad der gror rundt omkring i Danmark i efteråret.
Der er eksempelvis 33 pluk-selv æbleplantager i Danmark, på selvpluk kan du helt sikkert finde en nær dig.

 

Få kvalitets tid med kreative projekter

topiger_103

Hvad med at lave kastanjedyr med børnene? Eller lave den kork opslagstavle som du har samlet brugte korkpropper til? Halloween græskar sælges allerede i butikkerne, så hvorfor ikke skærer dem nu, så de er klar, og brug indmaden til lækker suppe. Du og familien kan også hygge jer med at lave drager og få masser af sjov og frisk luft mens i flyver med dem.

 

Nu vi taler frisk luft..

cyklerogbakke

Der er masser af smuk natur herhjemme, som der er tid til at nyde af i ferien. Hop op på cyklen og oplev eksempelvis disse naturperler:

  • Bulbjerg (Nordjylland)
  • Lille Vildmose (Nordjylland)
  • Vadehavet (Sønderjylland)
  • Amagerfælled (København)
  • Helligdomsklipperne (Bornholm)
  • Mønsklint (Møn)

Få flere ideer til oplevelser i naturen, som fænomenet sort sol her.

Kulturnat (København)

netudgave_1200_7003

  • ACCORD sætter gamle LP’er og CD’er til rådighed, som du kan redesigne ved at klippe, klistre, male, eller smelte, og workshoppen er ganske gratis. Læs mere her.
  • Miljø- og Fødevarer ministeriet, viser dig hvordan vi kan lave cirkulær økonomi i hjemmet og i husholdningen. Du kan se, røre og smage, hvordan du kan genanvende i køkkenet, når madaffald bliver til ny mad, og besøge sorteringsbillen Udenfor vises der, hvordan hele dyret kan anvendes, så intet smides væk. Læs mere her.

 

‘Smag Green Burgers nye burger (København)

Fredag den 13. oktober lancere Green Burger The Rösti, til kun 30 kr. hele dagen! Så hvorfor ikke smage den nye veganske burger, hvis du alligevel er inde i byen til kulturnat. Se eventet her.

 

Udforsk havet på Fisketorvet (København)

havsur_986x450

Fra den 14. til den 22. oktober byder shoppingcentret i samarbejde med WWF, the World Wide Fund for Nature, på et hav af gratis aktiviteter. Her kan du komme helt tæt på fiskene i undervands-tunnelen og dykke ned i havet med VR briller.
Dig og dine ledsagere lærer også, hvordan man beskytter dyrene og deres omgivelser – alt imens I har masser af sjov. For mere info se Fisketorvets hjemmeside.

 

Tag på tidsrejse i Den Gamle By (Aarhus)

csm_mor-og-datter_93d43a63dd

I Den gamle by kan du og hele familien tage på familieløb. Der er tre forskellige løb, hvor i sammen skal finde ud af, hvad der er sket og prøve at hjælpe personer fra 1864, 1927 eller 1974 med deres helt særlige dilemma. Løbene foregår fra den 14. til 22. oktober og er gratis, læs mere her.

 

Besøg museums gården Karensminde (Grindsted, Midtjylland)

410_301230

Fra den 17. til 19. oktober kan du være med til at tage kartofler eller roer op i marken. Du kan snitte en roelygte, deltage i det kreative værksted, se hvordan æbler bruges i ølbrygning, og arbejde i træværkstedet. Der er aktivitet i stuehuset og smedjen, hestevognen kører og kaffestuen er åben. Se hele programmet her.

 

Æblefestivalen i Assens (Fyn)

465_305815

I ugerne 41 og 42 er en hyldest til det sunde danske æble fra Vestfyn. Folkene bag festivalen ønsker at holde landets bedste fest, for det gode sunde danske æble, som kan bruges langt mere i vores daglige madlavning foruden delikatesser som fx cider, vin og snaps. Æblefestivalen opfordrer børn, unge og ældre i hele Assens til at plukke og samle æbler hvert år op til æblefestivalen. Læs programmet her.

Har du et bud på grønne oplevelser i efterårsferien, så kom gerne med dine bud i kommentarfeltet! 🙂

opdateres løbene.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s