Gengro Peberfrugter

Fra kerner til nye peberfrugter. Læs her hvordan du kan gengro dine peberfrugter i din vindueshave, plus tips til at gengro, chilli og tomat!

peber kerner

Start med at sortér kernerne fra, og plant dem i muldjord* ca. 3 cm nede i en urtepotte. Placér herefter potten i en solrig vindueskamp, og vand den ofte. Et godt fingerpeg er altid at mærke efter om jorden er tør. Når planten er kommet og, der vokser skud mellem grenene, skal du huske at nippe dem, så planten kan blive kraftig.

 

peber.vindue.jpg

Når der skudene er blevet ca. 10 cm. høje, kan du enten vælge at sætte dem ud, hvis det er forår. Ellers kan du plante peberfrugterne over i en høj potte, da de skal kunne slå dybe rødder for at der kommer frugter. Du skal regne med det tager ca 2-3 måneder fra kerne til frugt.

pssst. Du kan gøre det samme med tomater, bare lig kernerne i et kaffefilter, for at suge vandet fra. Plant dem også med det samme. vær opmærksom på at du her skal være lidt mere sparsom med vandet, da smagen ellers vil mildnes.

Chilli er som udgangspunkt samme fremgangsmåde som peberfrugten, dog er de mere følsomme for sol og for klima forandring, så her er det vigtigt at du ikke flytter den.

God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s