Bæredygtigt design

At designe bæredygtigt er en hel anden tilgang, end den traditionelle æstetiske tilgang.

Kredsløbet som mindset
Et bæredygtigt design skabes ud fra en helhedstanke, hvor designeren tager alle processer med i ideudviklingen, og på mange måder minder tilgangen om cirkulær økonomi. Der skal udover produktets udseende, tages lige så meget højde for materialer, produktion, anvendelse, mulighed for adskillelse af de forskellige komponenter samt genanvendelighed.

genbrugsmc3a6rke-og-tegn_2-1

‘Slow design’
Fast fashion er et term der kun bruges indenfor beklædning, hvor mange virksomhedder idag udsender 6 kollektioner pr. sæson, og dermed er grundpille for ‘smid-væk-kulturen’. Tanken omkring det kan dog sagtens overføres til andre typer produkter, man kunne måske kalde det ‘fast design’. Uagtet er det hverken miljømæssigt forsvarligt at producere og producere derudaf, eller at skabe produkter der grundet konkurrencedygtige priser, sandsynligvis påvirker forbrugeren i den gale retning.
Hvis Produktets udtryk er derimod tidsløst, og kvaliteten i top, kan det bruges over en årrække – ja måske hele livet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s