Vedvarende energi

Vedvarende energi også kendt som grøn energi – Hvad er det nu liige det er?! Cirkulaer forsøger at udpensle det for dig.

Som ordet antyder har grøn energi kontinuerlige reserver. Det er naturlig energi, der har skabt betingelserne for liv på jorden. Først og fremmest fordi at jorden har en temperatur der gør at vand findes i flydende form, og for det andet på grund af planternes mulighed for oplagring af energi i biomasse, som resultat af fotosyntese. Du vil nu få forklaret de mest hyppigt brugte former for vedvarende energi:

Vindenergi
vindmoelle

Vindmøller er en af menneskets ældste opfindelser, og i Danmark har vi i mange år produceret energi ved hjælp af vindmøller. Der generes strøm når blæsten får møllens vinger til at dreje, hvilket betyder at vindenergi er Co2 neutralt.

Solernegi
Solenergi produceres ved hjælp af solceller. Solcellerne også kaldet ‘fotovoltaiske’ celler ( foto = lys og voltaisk = elproducerende),  opfanger sollyset og omdanner det til jævnstrøm. Styrken heraf afhænger af solcellemodulets størrelse samt sollysets intensitet. 80% af markedets solceller består af silicium krystaller ( monokrystallinske- eller polykrystallinske solceller), mens resten består af amorft silicium( Tyndfilmssolceller samt amorfe og ikke-krystallinske typer).

Solvarmeanlæg

billige_solfanger-400x400
Også kaldet solfanger, er et anlæg der udnytter solen stråler, til opvarmnings formål. Når en solfanger er placeret et sted hvor solen næsten uhindret kan skinne herpå, kan et moderne anlæg opfange op til 80% af solens energi. Et solvarmeanlæg fungere således at det omdanner solens energi til varme, som optages af luft eller væske i anlæggets rør og kanaler. Herhjemme har vi to typer solfangere på markedet: Plane solfangere og rørsolfangere. Plane solfangere består oftest af en sort pladeabsorber eller rør med finner i en kasse med et dæklag, bestående af glas eller plastik. Rørsolfangere består af lufttomme glasrør der står på rækker, hvor der i hver række er placeret et enkelt rør med finner af kobber eller aluminium.

Biomasse
biogas

Biomasse er en fællesbetegnelse for al det organiske stof der dannes, når planter omsætter solens energi via fotosyntesen. I Danmark anvender vi træ, halm, biomasse til biogas og bionedbrydeligt affald. Fordelen ved strøm der produceres af biomasse, er at det i modsætning til vinenergi og solenergi, ikke er afhængigt er vejret, og kan dermed bruges til at sætte ind, når vind- og solenergi ikke er i stand til at levere optimalt.

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s