5 erstatninger for plastik i husholdningen

Kom plastik i din husholdning til livs, ved hjælp af disse tips og tricks.

De færreste tænker over, at plastik redskaber faktisk afsætter plast partikler på borde, gryder og pander – og vælter microplast ud i køkkenvandet. Her er nogle erstatninger der kan afværge al den microplast, som dine husholdnings redskaber dagligt afgiver.

Poser
Erstat dine fryse- og skraldeposer i plastik med Maistic, og brug indkøbsnet når du køber ind. Maistic er patenteret bioplastmateriale baseret på majs, og så koster maisticposer ikke mere end dem i plastik! Poserne er certificerede GMO fri, og komposterer i modsætning til normal PLA hurtigt. Maistic poserne er OK Compost Home mærket (Hjemmekompostering), som er den højeste miljøcertificering i Europa. Du kan købe Maistic skraldeposer her* og fryseposer her*.

poser

Karklude
Brug dine gamle håndklæder i stedet: Klip dem ud,  evt. zig zag-/ overlock-sy dem i kanterne og brug dem i stedet for microplast engangskludene. Og da bare ét håndklæde oftest kan blive til mange klude, sparer du også lidt penge – Win win!

Opvaskebørste og grydeskraber
Skift det ud med træ! Udover du forhindre plast i havet, ser det også ret fint ud! Opvaskebørster i træ kan blandt andet finde i din lokale isenkræmmer eller du kan købe den her*. Det er endda muligt at du fremover kan nøjes med kun at skifte hovedet ud. Mærket Bambu producere grydeskrabere af økologisk Bambus, de er virkelig effektive, og så ridser de ikke dine gryder og pander!

opvask

Skuresvampe
Fremover bør du i stedet købe natur skuresvampe af loofa. De ridser heller ikke, de virker – også selvom de er så fine i kvaliteten at du endda kan anvende dem til exfoliering og hudpleje, du kan få den her*.

Madbeholdere og -indpakning
Erstat plastik madbeholdere med nogle i glas eller i træ, så microplasten ikke overføres til dine råvarer og din mad. Desuden kan du erstatte dit madindpakningspapir eller staniol med Bees wrap*, som er 100% naturligt og genanvendeligt.

 

En tanke omkring “5 erstatninger for plastik i husholdningen

  1. Pingback: Grøn rengøring – Cirkulaer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s