Gengro – Løg og hvidløg

Se hvordan du gendyrker løg og hvidløg.

Løghowtoløg

Hvidløghowtohvidløg.jpgTip: Du kan også stadig bruge et hvidløg hvis det har lagt og er begyndt at spire. Det gør du ved at sætte det i vand, hvor spiren vil vokse sig længere. Her vil du dog kun kunne bruge de lange spire til salat, wok, eller lignende, hvor imod den ovenstående metode vil give et helt nyt hvidløg.

spire2

Sørg for at sætte potten et solrigt sted og vand hvidløgene og løgene når jorden er tør, allerede efter et par uger vil de spirer frem.

Løgene er modne lige så snart at toppene vælter af. Løft løgene fri af jorden med et greb og lad dem herefter ligge og tørre. Når toppene er helt visnet( Ikke før!) kan du skære dem af, og løget vil være klar til brug.

Det er ikke lige så let at se om hvidløg er modne, men når tiden er der vil stænglen være tyndere, og mindre saftspændt. Det er herfor en god ide at plante flere hvidløg, så du kan kontrollere undervejs.

God fornøjelse!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s