Danske brands lancerer grønne jeans

Pieszak og mbyM får Danmark på kortet over bæredygtig denim! Konventionel denimproduktion er en af de mest ressourcekrævende produktioner. Der bruges næsten 6000 liter vand, store mængder gødning, jorden udpines, og bønderne og lokalmiljøet bliver skadet af kemikalierne fra bl.a. indfarvningen. Da de forskellige materialer og dele så som bomuld og lynlåse, udvindes og produceres i forskellige lande har et par jeans ’..en international rejseplan der kan gøre enhver globetrotter misundelig.” 1

21554-562996

Når det er sagt er det glædeligvis ikke noget nyt at nogle denimførende tøjmærker tænker over hvilke miljøaftryk de sætter, og herhjemme har vi også fået to populære brands på kortet over bæredygtig denim.

Pieszak

Som det første danske jeans brand er Pieszak blevet svanemærket. Det nordiske miljømærkat tildeles udelukkende produkter hvor der overholdes strenge krav for kemikaliebearbejdning, farvning og vandforbrug samt til arbejdsforholdene i produktionen.

”Vi har arbejdet hårdt med certificeringsprocessen i nogle måneder nu, og jeg er stolt over, at vi som den første danske jeans-producent kan være med til at løfte dansk mode til et nyt niveau inden for bæredygtighed ved at være frontløber på området,”

Kreativ direktør og designer Henriette Pieszak

 

eco-front-2

 

Diva Swan Jeans kan købes fra maj 2017

 

Henriette Pieszak udtaler ligeledes: ’Det har været vigtigt for mig at udvikle Pieszak Jeans Care i overensstemmelse med Pieszaks CSR – Politik hele vejen fra råvarer og produktionsforhold til forbruger. Vi producere vores dry wash i Danmark og er stolte af, at Pieszak som brand kan lancere et innovativt produkt på markedet, som er i tråd med den skandinaviske tradition og fokus på bæredygtighed”

Designeren Henriette Pieszak udviklet Pieszak Jeans Care, som er er et kemikaliefrit dry-wash produkt. Dry-washen forhindre pletter i at sætte sig i stoffet og fjerner de olier der forsager lugt. Dermed forlænges dine jeans levetid da der ikke er behov for at du vasker dine jeans lige så ofte.

mbyM

For at opnå en bæredygtig denimkollektion, der er en en del af mbyMs fremadrettet bæredygtige strategi, har brandet sammen med en af mærkets leverandører, startet et samarbejde med Calik Denim, som er førende i verden inden for bæredygtig vævning og indfarvning af denim. Det har resulteret i at de nye jeans fremstilles med 52% mindre vand end der bruges i konventionel denim-produktion, uden at forringe kvaliteten og uden at mbyM giver afkald på det vaskede udtryk.

”Ved at arbejde med de nyeste teknologier og kvaliteter inden for denim, kan vi mindske vores miljømæssige fodaftryk uden at gå på kompromis med design og udtryk”
Indkøbsansvarlig Mette Kildeby

Kollektionen blev vist under CIFF-messen i februar

Det væsentlige mindre vandforbrug skyldes en indfarvningsteknik kaldet Oxygene, som Calik Denim benytter. Udover at muliggøre reducering af vandforbruget, nedsætter teknikken produktionstiden, og dermed Co2 udslippet. Kollektionen er består af 8 styles hvor der både er jeans, nederdele og en enkelt jakke iblandt.

 

Kilder:
1’Sidse Frich Thygesen, artikel: https://www.information.dk/debat/2008/11/dine-jeans-eventyrlige-rejse-hvorfor-baeredygtig-etisk-mode-lettere-sagt-gjort
https://www.information.dk/debat/2008/11/dine-jeans-eventyrlige-rejse-hvorfor-baeredygtig-etisk-mode-lettere-sagt-gjort
https://fashionforum.dk/2016/11/10/pieszaks-denim-faar-svanemaerket/
https://fashionforum.dk/2017/01/10/mbym-lancerer-baeredygtig-denimkollektion/
http://pieszakshop.eu/pages/pieszak-jeans-care
http://pieszakshop.eu/pages/nordic-swan-ecolabel-jeans

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s