Sticks – Dansk produceret æstetik

Designeren Celina Rolmar står bag dette vugge-til-vugge design, der bliver produceret hos snedkeriet Egeværk, i Hundested. Stellet er fremstillet af sæbebehandlet eg, og ryglænet kan betrækkes med læder eller stof.

Cirkulaer har spurgt ind til ideen bag Sticks.

Hvad er Stolen inspireret af?

‘Stolen er inspireret af typen windsor. Den lette, men dog stærke konstruktion tillader rummet at blive en del af stolen og oplevelsen af stolen. Sticks danner et offentligt rum omkring stolen, et personligt rum inde i stolen og er stadig en del af rummet, grundet dens transparens.”

Er det et bevidst valg at stolen bliver produceret i Danmark?

‘Det er et bevidst valg at stolen produceres i Danmark. Verden er fuld af dygtige snedkere, men Danmark kan noget specielt – designer og snedker imellem ; der er noget specielt ved det tætte samarbejde man kan opnå, når samtalen og nærværet ligger ligefor. Jeg har bevidst valgt Egeværk til at producere Sticks, fordi de på intet tidspunkt vil gå på kompromis med kvaliteten af deres produkter. De to grundlæggere af Egeværk – Mette Bentzen og Lasse Kristensen – er begge udlært fra PP møbler som henholdsvis maskin- og møbelsnedker.

PP møbler har produceret en lang række af de store klassikere, og har derfor en fantastisk forståelse for hvornår linjen smiler og hvordan håndværket udføres helt rigtigt. Disse kvaliteter har Egeværk formået at fastholde og videreudvikle til deres eget.

Egeværk ligger i Hundested, og vil gennem produktionen af Sticks, tilføre Danmark indkomst, og iværksætte deres dygtige folk gennem deres arbejde med stolen.”

‘Egeværk har derudover været til stor hjælp i sidste fase af udviklingen af Sticks. De har været super funktionelt løsningsorienterede og samtidig givet mig plads til at være præcis hvem jeg er som designer, da der skulle tages stilling til detaljer som afrunding af hjørner, samlings typer, kiler samt polstringens optimale løsning.

‘Egeværk har derudover været til stor hjælp i sidste fase af udviklingen af Sticks. De har været super funktionelt løsningsorienterede og samtidig givet mig plads til at være præcis hvem jeg er som designer, da der skulle tages stilling til detaljer som afrunding af hjørner, samlings typer, kiler samt polstringens optimale løsning.
Så, derfor Danmark, vi kan noget sammen”, tilføjer Celina.

Hvad er stolens produktcyklus?

‘Stolen er produceret af træ, stof eller læder, koldskum samt små metalskruer. Den vil let kunne skilles ad i metal og koldskum, samt træ for sig. Alle samlinger i sæde og ryg, er kilet sammen, og indeholder derfor ikke metal. Under polstringen i kopstykket, finder man skruer der holder denne fast til ryg pindene. Disse kan skilles fra træet og al træ og metal kan igen indgå i nye produkter/ forbrænding. Vugge-til-vugge teorien vil indgå i Sticks, på denne måde. Stolen kan skilles ad, genbruges og genanvendes. Men vigtigst af alt synes jeg er, at Sticks er tegnet af en dansk designer, udføres i Danmark og sælges i Danmark. Selve polstringen udføres på modsatte side af Isefjord, ved Møbelpolstreren i Rørvig af indehaver Christine Smith. 

Det aktive valg af disse forhold, giver minimal transport forurening, lokal aktivering og en opretholdelse af den stolte danske møbeltradition, som blandt andre Jørgen Wegner, Cecilie Manz,  Børge Mogensen, Arne Jacobsen, Nanna Ditzel, Poul Volther og skønne Finn Juhl, har iværksat og fastholdt.”


16684901_922970484512747_1959669219_n
5 hurtige om Designeren:
Navn: Celina Hirsch Rolmar
Født i 1987 i Holbæk.
Gik på den grafiske linje på Den Skandinaviske
Designhøjskole (2008-2009).
Har en kandidatgrad i  møbeldesign (2009-2014),
fra Kadk (det kongelige danske Kunstakademis designskole).
Holder af design, mad, friluftsliv og læderarbejde.
Mail: info@rolmar.dk

Du finder Sticks her.
Billederne af Sticks er fotograferet af Christian Warrer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s