Tips og Råd til sortering og genbrug af skrald

 

Cirkulaers skribent Martina giver nogle tips til en nem affaldssortering! Plus ideer til hvad du kan genbruge dit affald til.

Først og fremmest er det vigtigt at pointere at hvis man ikke sortere korrekt ødelægger man en hel container og jeg vil derfor (igen) henvise til denne side (http://www.nemaffaldsservice.kk.dk/AffaldsABC ).  Her kan du indtaste dit affald ind som du er i tvivl om hvor høre til, og så fortæller Affalds ABC hvilken kategori det tilhøre.

Nogen er så heldige at have alle sorteringskategorier lige nede i gården. Men mange som jeg selv har ikke det hele.

Fordel skraldet med det sammedsc_0014

Det er meget nemmere hvis man opdeler skraldet med det samme, da man ellers nemt kommer til at smide det hele til forbrænding.

Skyl det

Eksempelvis konserves dåser kan godt komme til at lugte. Ikke kun indenfor men også nede i containeren. Så skyld det derfor med koldt vand.

Tag det med så snart du skal forbi den rigtige container

Eksempelvis bor jeg selv 5 minutters gå gang fra en glascontainer, så det jeg plejer at gøre er at jeg tager mit glas med så snart jeg ved jeg alligevel cykler forbi den. Da jeg er heldig mine forældre har en genbrugsstation lige ved siden af hvor de bor er de nogle gange flinke til at tage noget affald med ellers tager jeg eksempelvis elektronik med når jeg besøger dem.

Hvad så med plads?

Det er ikke alle der har meget plads derhjemme, og personligt gider jeg bare ikke rodet. Derfor vil jeg foreslå ud over førnævnte råd, at du bruger en gammel skraldespand eller kasser til at fordele i, og stiller dem oven på dine køkkenskabe.

sortering-plads

 

Brug æsker fra embalage til opbevaring

Har du alle mulige nipsting som du ikke ved hvad du skal gøre af? Så brug eksempelvis skoæsker til at opbevarer og organisere.cigaraeske

Har du eller dine slægtninge gamle cigar æsker, kan de være fine til Eksempelvis smykkeopbevaring. Især hvis man giver dem en omgang maling.

Genbrug glas beholdere

I stedet for at gå ud og køb Tupperware eller lignende til at opbevare mad i så vask glas beholderne af. De er faktisk geniale til eksempelvis overskåret løg, da lugten ikke bliver siddende efter vask. Derudover kommer din kage i køleskabet ikke til at lugte af løg.

 

Creme, makeup mm.

Jeg bruger også glas til mine makeup- og cremerester. Det er faktisk helt vildt hvor meget der nogle gange er tilbage i de beholdere makeuppen kommer i, så her er penge at sparer! Jeg saver eller klipper beholderne over og bruger en ske til at få resterne over i nogle små glas.

makeupiglas

Kaffegrums

Du har måske læst det før, men kaffegrums kan faktisk bekæmpe lugtende sko. Man skal bare putte et par spiseskefulde op i eksempelvis en gammel sok og lade den ligge i skoen i et døgns tid.

Kaffegrums er også genialt som scrub, hvilket også er en miljømæssig gevinst da der i mange bodyscrubs desværre findes microplast, som der siver ud i havet.

Din tandbørste

Giv den en tur i opvaskemaskinen eller overhæld den med kogende vand og brug dem til rengøring.

Paller

Hvis du alligevel får noget leveret på paller eller kender nogen der har nogle, kan de jo bruges til de populære pallemøbler.

pallehylder

Desuden kan de bruges i kælderen så du skåner dine møbler og flyttekasser ved skybrud.

Konserves dåser

Kan være ret fine som blyantholder eller som urtepotte.

konserves blyantholder.jpg

Gengro

Næsten alle grøntsager og frugter kan gengros, og mange egner sig til at gro inden døre. Og det er da også hyggeligt med sin egen lille køkkenhave! Plus du sparer penge i fremtiden!

Bonus tip: Hvis du køber dine friske krydderurter i supermarkedet så sørg for at sætte planten over i en større urtepotte med det samme. Dem der medfølger er nemlig for små, så planten bliver kvalt efter et par dage, og vi forbruger er nødsaget til at købe en ny. Skulle den alligevel begynde at blive syg kan man tage det fra der er visnet og plante den om.

planter

3 tanker omkring “Tips og Råd til sortering og genbrug af skrald

  1. Pingback: 7 simple tricks til en mere bæredygtig hverdag – Cirkulaer

  2. Pingback: 8 simple tricks til en mere bæredygtig hverdag – Cirkulaer

  3. Pingback: Grøn rengøring – Cirkulaer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s